Jet set

Pjevačica iz Ilijaša završila u Netflixovom filmu

Najveća filmska platforma "Netflix" ima novi film u svom opusu koji je ugledao svjetlost dana u novembru.

FOTO: INSTAGRAM/MAYA BEROVIĆ
FOTO: INSTAGRAM/MAYA BEROVIĆ

Na našim prostorima je već dobio ozbiljnu pažnju jer je i muzička zvijezda Maya Berović dio ovog ostvarenja.

Pročitajte još

Pomenuta filmska platforma je prije 15 dana objavila novi naslov “Svimers” (Plivačice), ostvarenje koje priča priču o dvije sestre koje su izbjegle iz ratom razorene Sirije i upornošću i željom uspjele da stignu do Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. Ono što je naše gledaoce posebno zaintrigiralo jeste što se u jednom dijelu filma čuje pjesma “Alkohol” Maye Berović, pjevačice rođene u Ilijašu.

Autori ovog ostvarenja dobili su dozvolu za korišćenje Majinog hita koji se nalazio na albumu “Opasne vode”, a čiji autori su Marina Tucaković i Damir Handanović, prenosi Blic.

Scena u kojoj se dvije sestre voze autom dok sa radija ide nama dobro poznati zvuk je brzo postala viralna budući da se masovno dijeli društvenim mrežama.

Pojedini su pomislili da je ovo montaža i da sigurno neko pravi dobru foru zarad lajkova, ali se ipak radi o istinitoj priči.

Na zvaničnom spisku muzike koja je korištena za film, pored “The Blaze”, Selene Gomez, Davida Guette i drugih svjetskih imena, stoji i Maya Berović.

Ovo je veliki uspjeh za pjevačicu, pogotovo ako se uzme u obzir i to da je film već dobio ozbiljnu publiku i pozitivne kritike. Na popularnom IMDB je već ocijenjen sa 7.5, iako je online tek nešto manje od 15 dana.

Prihvati notifikacije