Život

Pijana djevojka da izbjegne kaznu zvala oca policajca: Njegova reakcija za svaku pohvalu (VIDEO)

Na internetu se pojavio video nesvakidašnjeg događaja s kraja 2022. godina kada je policija zaustavila 21-godišnju djevojku zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

FOTO: YOUTUBE
FOTO: YOUTUBE

Djevojka po imenu Teresa Lee tvrdila je da je popila ‘samo jedno piće‘, no policija je posumnjala da je popila i mnogo više, a možda autom oborila i obližnji semafor s obzirom da joj je bio oštećen branik automobila.

Kako bi izbjegla privođenje, djevojka je nekoliko puta naglasila da je i njen otac policajac u lokalnoj policijskoj stanici te je zatražila da ga pozovu.

No kad se njen otac zaista pojavio, reagirao je na posve neočekivan način. Naime, uhapsio ju je, prenosi Jutarnji.

Dok je ona plakala i govorila da je ‘kapetanica lokalnog fudbalskog tima‘, otac joj je rekao: ‘Prekini sada s tim i uđi u auto. Uhapšena si!‘

Otac nije ni pokušao zataškati slučaj ili zloupotrijebiti položaj, već je natjerao kćer da preuzme odgovornost za svoje postupke.

U policijskoj stanici su obavljeni potrebni testovi i utvrđena je dvostruko veća količina alkohola u krvi od dozvoljene. Djevojka je dobila sudski poziv.

Ovakvu očevu reakciju na internetu su mahom pohvalili.

“Sve pohvale. Nije iskoristio svoj autoritet. Ovo je teška situacija za njega, ali je morala naučiti lekciju”, napisao je jedan korisnik, a i mnogi drugi su se složili da je, iako mora da mu je bilo teško vidjeti svoje dijete u lisicama, postupio ispravno.

Prihvati notifikacije