Magazin

Pas čeka vlasnika na aerodromu, kako samo psi umiju (VIDEO)

Životinje su često u stanju da iznenade ljude, posebno kada pokazuju stavove naklonosti i vjernosti.

FOTO: UNIVERSOANIMALI-IT
FOTO: UNIVERSOANIMALI-IT

Ponašanje Malve, malog bijelog psa iz Čilea, iznenadilo je njene vlasnike i sve oko njih. Prolaznici su bili toliko impresionirani Malvinom nježnošću da su snimak incidenta proširili internetom, učinivši ga viralnim.

Anita Castillo Vargas i Oliver Romero Palma, dva dečka iz Concepciona, usvojili su Malvavisca (za njih jednostavno Malvu ) u martu 2020. godine. Čak i prije događaja zbog kojeg je njen slučaj postao viralan, Malva se pokazala kao posebno intuitivna životinja, kao i razigrana i društvena. „Moja Malva je navikla da svuda ide sa nama, voli more i svoju ružičastu loptu, voli da se vozi motorom i autom“, rekla je Anita. “Svi koji je poznaju kažu da žele štene, ja im kažem da ono što zaista žele je Malva”.

Krajem prošle godine Anita je bila na aerodromu s psom čekajući Olivera da se vrati sa putovanja. Dok su Malva i njena gazdarica čekale da upoznaju dječaka, životinja se pokazala izuzetno pronicljiva. “Malva uvijek hoda uz mene i zna da ga zovem Loli. Kada sam ga ugledala u daljini, rekla sam mu da pogleda Loli”, prisjetila se Anita. Pas je, prepoznavši gazda ime i pretpostavivši da će se ubrzo pojaviti, počeo da ga traži. Tada se pojavio Oliver, a oduševljena Malva krenula je prema njemu.

Kada je Malva konačno ugledala Olivera, pojurila je do njega i srdačno ga dočekala. „Uvijek ga dočekuje sa puno ljubavi, ali tog dana je poludjela kao nikada ranije “, rekla je Anita. Čak ni Oliverov pozdrav, pogođen psećim entuzijazmom, nije bio drugačiji. “Uzeo ju je u naručje i otišli smo kući”, zaključila je djevojka.

Prihvati notifikacije