Politika

Pandurević: "Amidžić postupio po Schmidtovom zakonu"

Članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević izjavila je danas da je ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić Centralnoj izbornoj komisiji odobrio 7,4 miliona KM za provođenje lokalnih izbora.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Ministar finansija i trezora Srđan Amidžić upravo je postupio po Schmidtovom nametnutom Zakonu o finansiranju institucija BiH i Centralnoj izbornoj komisiji odobrio 7,4 miliona KM za provođenje lokalnih izbora. Ovim su potvrdili i da su najobičnije laži priče o Izbornom zakonu RS i Republičkoj izbornoj komisiji”, ocijenila je Pandurević.

Ona je ustvrdila da je instrukcija ministra Amidžića o privremenom finansiranju institucija BiH za period april-juni, kojom je postupljeno po zakonu koji je nametnuo Schmidt, “potpuno ogolila sve laži SNSD-a o neprihvatanju Schmidta i Izbornom zakonu Republike Srpske”.

-Dok u Banjaluci izvode predstave i obmanjuju narod, SNSD i njihovi funkcioneri u Sarajevu revnosno provode nametnute odluke Christiana Schmidta – kazala je Pandrurević.

Smatra da građani RS-a “zaslužuju vlast koja neće manipulisati i lagati“. Republika Srpska mora biti stabilna, mirna i prosperitetna. To može samo s odgovornim ljudima, a nikako sa manipulatorima koji nipodaštavaju svoj narod i brinu samo o svojim milionima – poručila je, saopćeno je iz SDS-a.

Prihvati notifikacije