Magazin

Palačinke bez mlijeka i jaja: Iznenadiće vas šta se stavlja umjesto toga

Uvijek je dobro vreme za palačinke.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Možete ih puniti orašastim plodovima, šećerom, marmeladom ili nekom vrstom posnog krema. Najbolje bi bilo da tople palačinke pospete kao u djetinjstvu sa šećerom i orasima.

Uživajte u ukusnim i mekim palačinkama bez ijednog jajeta ili mlijeka.

Sastojci:

300 grama brašna

1/2 kašičice soli

1 kašičica šećera

1 vanilin šećer

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

50 ml ulja

600 ml vode

džem od kajsije

mljevenih oraha

Priprema:

U činiji pomiješati brašno, so i šećer i mješati žicom. Zatim dodajte vanilin šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Kada ste sjedinili, dodajte malo ulja i vode. Dok dodajete vodu, umutite žicom da razbijete sve nastale grudvice. Ovo morate da radite nekoliko minuta da biste postigli pravi efekat. Smjesa je spremna. Nauljite tepsiju u kojoj ćete peći palačinke.

Stavite jednu mjericu smjese i pecite oko dva minuta sa obje strane dok ne porumeni. Na kraju palačinke napunite džemom od kajsija ili nekim drugim džemom, a zatim pospite orasima. Takođe, danas se mogu kupiti posni namazi, kao i posni mljeveni keks. Ako ste ljubitelj ovih kombinacija, možete i bez griže savjesti uživati u njima.