IT

Ovo su nove funkcije koje uvodi Snapchat, mnoge će korisnike obradovati

Snapchat, platforma društvenih medija, objavila u svojoj objavi da uvodi nove funkcije u kojima se ističe nekoliko funkcija koje pokreće vještačka inteligencija (AI), a sve one se postepeno uvode.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
ilustracija

Neke od ovih funkcija bit će dostupne samo pretplatnicima koji plaćaju Snapchat+.

Platforma društvenih medija dodaje funkcije kao što su chatovi koji se mogu uređivati, reakcije na emoji sličice, My AI podsjetnici, funkciju koju pokreće vještačka inteligencija za generisanje prilagođene odjeće za njihov Bitmoji avatar i još mnogo toga, prenosi It mixer.

Kompanija je rekla: „Svakodnevno, Snapchat-eri kreiraju u prosjeku više od 5 milijardi Snap-a kako bi vizuelno komunicirali sa svojim prijateljima. Sada dodajemo nove funkcije kako bismo pomogli Snapchat-erima da se povežu još brže, izraze se na nove načine i koriste My AI da ostanu organizovani usred užurbanih života i rasporeda.”

Pročitajte još

Editable Chats je novi dodatak koji će omogućiti korisnicima da uređuju svoje poruke nakon što ih pošalju do pet minuta. Funkcija funkcioniše slično kao i WhatsApp funkcija za uređivanje poruka. Ovo je trenutno dostupno samo korisnicima Snapchat+, ali se kasnije može proširiti na sve korisnike.

Korisnici Snapchat-a trenutno mogu reagovati samo na poruku koristeći Bitmoji. Međutim, sa funkcijom Emoji Reactions, moći će koristiti bilo koji emoji za reakciju na poruke. Još jedna zanimljiva karakteristika su My AI Reminders koja će omogućiti korisnicima da postave podsjetnike slanjem jedne brze poruke na My AI koja sadrži naziv događaja, datum i vrijeme. Kada se pošalje, My AI će pokrenuti odbrojavanje u aplikaciji i podijeliće obavještenje kada brojač dostigne nulu.

Snap Map takođe dobija manju nadogradnju. Korisnici će moći da reaguju na druge korisnike na mapi pomoću emodži sličica.

Osim ovih, dvije nove AI funkcije takođe dolaze u Snapchat. Prvo je Bitmoji outfit generator koji pokreće AI. Korisnici sada mogu napisati kratak opis odjeće koju žele, a AI će generisati izbor sličnih odjevnih predmeta. Ova odjeća može imati jedinstvene uzorke, boje, dizajn i još mnogo toga. Druga funkcija je predstavljena prije nekoliko dana i nazvana je AI Lens 90-ih. AI Lens je u suštini filter koji pokreće AI sa kreativnim efektima koji se automatski primjenjuju kada se klikne na sliku. Ovaj poseban donosi estetiku 90-ih.