Svijet

Ovo se zove dobar pokušaj? Policajac ga na krovu kuće tražio zbog droge, a on se “sakrio”?!

Priča o Albancu ne bi dospjela u svjetske medije da nije snimke njegovog bježanja od policije. Urnebesna fotografija na kojoj policajac gleda kroz prozor, a on stoji iznad njegove glave obilazi svijet.

FOTO: CROWN PROSECUTION SERVICE
FOTO: CROWN PROSECUTION SERVICE

Edmond Lika (32), u utorak je pred sudom u Liverpoolu priznao krivnju za proizvodnju kanabisa. Lika nema stalnu adresu, stan u kojem se uzgajao kanabis nije njegov, a policija ga je otkrila nakon što je na adresu Stanley Road, Kirkdale oko podneva stigao bravar kako bi promijenio bravu na ulaznim vratima, prenosi Liverpool Echo.

Bravar je primjetio kanabis u stanu i odmah pozvao policiju. Učinilo mu se da je netko unutra.

Kasnije tog poslijepodneva, policija je pretražila posjed, veliku kuću u nizu, i otkrila da se u šest prostorija nalazi postrojenje za uzgoj kanabisa od najmanje 200 biljaka, opisano na sudu kao “sofisticirana operacija”. Policija je pronašla dokaze da je netko ondje živio i rekla da “nema sumnje da je to bio ovaj optuženik”.

Priča o Albancu ne bi dospjela u svjetske medije da nije snimke njegovog bježanja od policije. Lika je, naime, pokušao pobjeći policiji tako što se popeo kroz krovni prozor i sakrio se. Urnebesna fotografija na kojoj policajac gleda kroz prozor, a on stoji iznad njegove glave obilazi svijet.

S 32-godišnjakom je razgovarala policija i isprva je negirao da je upleten, ali je rekao da je u Ujedinjeno Kraljevstvo došao brodom preko kanala u rujnu prošle godine, u nadi da će promijeniti život i pronaći posao. Lika je rekao da je to putovanje platio 5000 eura.

Olivia Beesley, braniteljica, rekla je da je njenom klijentu ponuđeno 100 funti dnevno da živi na imanju, te je Albaniju napustio iz ekonomskih razloga.

On želi raditi, ali sada zna da je to trebao učiniti putem odgovarajućih kanala – rekla je odvjetnica.

Lika je osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a određeno je i oduzimanje i uništavanje droge i pribora, prenosi 24 sata.

Prihvati notifikacije