Magazin

Ovo osvježavajuće piće tako je dobro da ćete ga praviti cijelo ljeto

Posljednjih godina sve su popularnije limunade s dodatkom raznog voća, malina, bresaka, limete.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Sada smo pronašli još jednu takvu limunadu koja dolazi kao pravi spas u ove vruće ljetne dane, kada se temperature penju i iznad 35 stepeni Celzijusa, navodi Index.hr.

Lubenada, ili limunada od lubenice, savršeno je piće za ove vruće dane. Spoj slatke lubenice i kiselkastog limuna stvara izuzetno osvježavajuću kombinaciju, idealnu za druženja, roštiljanje ili jednostavno uživanje u hladu.

U nastavku donosimo recept za dvije litre lubenade – dovoljno za otprilike šest do osam čaša, odnosno četiri do šest osoba.

Za pripremu limunade od lubenice trebat će vam: lubenica, sok od limuna, šećerni sirup ili šećer, hladna voda, kockice leda i svježa menta za ukras.

Za pripremu lubenade možete koristiti i šećer, ali ako se odlučite za šećerni sirup, zagrijte 100 ml vode i 100 g šećera dok se šećer potpuno ne otopi, a zatim ohladite. Lubenicu očistite od kore, narežite na kockice i odstranite sve košpice.

U blender stavite lubenicu i miksajte dok ne postane tekuća (možete i procijediti kroz cjedilo ako želite glađu teksturu). Dodajte limunov sok i šećerni sirup (ili šećer) u sok od lubenice i dobro promiješajte.

Umiješajte hladnu vodu i po potrebi prilagodite količinu – dodajte još vode ako je preintenzivan okus. Poslužite s kockicama leda i po želji ukrasite listićima mente.