Život

Ovo je misterija u slučaju ubistva Jelene Marjanović: Ubijena sa 8 udaraca u glavu, Zorana sutra čeka presuda

FOTO: FACEBOOK/JELENAKRSMANOVIC/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/JELENAKRSMANOVIC/SCREENSHOT

U završnim riječima pred presudu Više javno tužilaštvo u Beogradu je zatražilo od suda da Zoranu izrekne maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora i da mu odredi pritvor, dok su njegovi branioci zatražili da mu se izrekne oslobađajuću presudu.

Pjevačica Jelena Marjanović ubijena je prije više od šest godina dok je trčala nasipom u Borči, a za njenu smrt optužen je suprug Zoran. Da li je on kriv za jezivi zločin biće poznato sutra u 11 sati kada je zakazano izricanje presude u Višem sudu u Beogradu.

Presudu ćemo sačekati, a najveća misterija tokom suđenja Marjanoviću nije otkrivena – čime je ubijena Jelena. Vještaci su tokom izlaganja rekli da su joj smrtonosne povrede nanešene metalnim predmetom, ali ne i kojim. Oružje kojim je ubijena pjevačica u Borči nije nađeno.

U završnim riječima pred presudu Više javno tužilaštvo u Beogradu je zatražilo od suda da Zoranu izrekne maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora i da mu odredi pritvor, dok su njegovi branioci zatražili da mu se izrekne oslobađajuća presuda.

Više javno tužilaštvo u Beogradu smatra je dokazalo je da je okrivljeni Zoran Marjanović u vrijeme izvršenja krivičnog djela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično djelo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svjestan šta čini kada je oštećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vrijeme nanošenja predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i htio.

“Podsjećamo da iz kombinovanog (sudskomedicinsko-trasološkog) vještačenja proizilazi da povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanešene dok je ona još bila živa. Na osnovu lokalizacije, rasporeda, izgleda i vrste registrovanih povreda, proizilazi da su nastale jedna za drugom u kratkom vremenskom intervalu. Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim vještačenjem Komisije vještaka, kojim je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice što je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svijesti, pa sve do gubitka svijesti tek u samom kanalu- navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Više javno tužilaštvo stava je da je “žrtvi je pričinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok izvršilac hoće da je ubije na svirep način, pa čak i da uživa u tome.”

“Mirno čekam presudu, savjest mi je čista. Istina je na mojoj strani, govorim je od prvog dana, nisam ubio suprugu. Svjestan sam da je nekada put do istine težak i trnovit, ali nemam sumnju da će ona i na kraju ovog sudskog postupka pobijediti. Također se nadam i da će jednog dana onaj ko je učinio ovo mojoj supruzi i majci mog djeteta biti otkriven i najstrože kažnjen”, rekao je Marjanović za Kurir.

Presuda Zoranu Marjanoviću zakazana je za sutra u 11 sati.

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Prihvati notifikacije