Magazin

Ovaj džinovski pas izluđuje internet (VIDEO)

Gigant osvaja internet: Yogi, kavkaska ovčarka, inspiriše fanove na TikToku klipom koji je od sredine novembra imao više od 16 miliona pregleda.

FOTO: YOGIBEARSMOM/TIKTOK
FOTO: YOGIBEARSMOM/TIKTOK

U Bostonu, Massachusetts, džinovski pas ne izaziva pometnju samo na internetu, već iu stvarnom životu.

Njegova vlasnica Laura Murphy (33) sa entuzijazmom izvještava:

“Svi zastaju da fotografišu Yogija. Neki čak nervozno pitaju da li šetamo s medvjedom ili lavom.” Yogi, kojeg je porodica dovela kao psa čuvara svoje imovine i djece, impresionira ne samo svojim viralnim prisustvom, već i svojim impozantnim stasom.

“Još kao štene bio je ogroman! Sa deset sedmica imao je cca 14 kg, a sa deset mjeseci skoro 64 kg”, kaže majka četvoro djece. Uprkos svom impozantnom izgledu, Yogi voli da se igra sa psima svih veličina.

Ali porodica je svjesna potencijalnih opasnosti. Kavkaske ovčarke mogu biti opasne, sa snagom ugriza tri puta većom od pitbula. Međutim, Laura Murphy naglašava da zahvaljujući intenzivnom treningu, Yogi ne predstavlja prijetnju porodici.

“On ima blisku vezu sa našom porodicom. Pod ovim okolnostima on će željeti da nas zaštiti, a ne da nas napadne”, uvjerava Murphy. Porodica takođe radi sa stručnjacima kako bi osigurala da Yogi ostane div pun ljubavi.

@yogibearsmom Yogi my giant Caucasian Ovcharka. Part Bear🐻/Part Lion🦁/Part Dog🐶 #ififitsisits #yogibearsmom #caucasianovcharka #russianbeardog #guarddog #giantdog #caucasianshepherd #doggrowl #funnydog #bigdog #yogi #anklebiter #ancientguarddog #momoffourboys #lapdog #giantlapdog #yogibear #aboysbestfriend #amansbestfriend #bear #beardog #biggerthanme #biggerthanyouthink #caucasianmountaindog #biganimals #animalplanet #thedodo ♬ Cena Engraçada e Inusitada de 3 Minutos – HarmonicoHCO

Prihvati notifikacije