Sarajevo

Otvorena izložba fotografija Milomira Kovačevića Strašnog s koncerta Brucea Dickinsona u BKC-u 1994.

Izložba fotografija autora Milomira Kovačevića - Strašnog pod nazivom "Bruce Dickinson, Live, BKC Sarajevo, 14. decembar 1994." svečano je otvorena večeras u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru u okviru obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Na izložbi, koja će za posjetioce biti dostupna od 26. novembra, prvi put su javno izložene originalne fotografije nastale na koncertu koji je britanska heavy metal zvijezda Bruce Dickinson održala u opkoljenom Sarajevu sredinom decembra 1994. godine.

Autor je izjavio da taj koncert za njega bio vrlo bitan događaj u ratu te da je dugo čekao da priredi izložbu fotografija koje je tada napravio.

Direktor BKC-a Jasmin Duraković istakao je da je Kovačević fotograf koji, za razliku od mnogih, uvijek strpljivo do kraja isprati svaki događaj koji fotografiše.

Dodao je da zahvaljujući njeogovom fotografskom instinktu, znanju i umjeću danas imamo sve ove fotografije koje su dio važnog umjetničkog i istorijskog arhiva.

Publika će imati priliku da kroz objektiv jednog od najboljih sarajevskih fotografa, koji je u međuvremenu ostvario i impozantnu međunarodnu karijeru, doživi dio atmosfere koja je te davne 1994. vladala u Velikoj dvorani BKC-a za vrijeme solo nastupa pjevača legendarnog heavy metal benda Iron Maiden.

Prihvati notifikacije