BiH

Otvoren predmet u slučaju priče iz dokumentarnog filma "Gdje je Sara"

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka formiralo je predmet u vezi sa svim tvrdnjama i radnjama koje su objavljene u dokumentarnom filmu Gdje je Sara?, a koji je uradio Centar za istraživačko novinarstvo (CIN).

gdje je sara dokumentarni film
FOTO: CIN

“Povodom informacija objavljenih dana 1. aprila 2024.godine, u dokumentarnom filmu Gdje je Sara?, na portalu Centra za istraživačko novinarstvo, ovo Tužilaštvo je formiralo predmet po službenoj dužnosti u vezi sa radnjama obavljenim nakon smrti novorođenčeta Aleksandre Blagojević i Miloša Kuprešanina i novorođenčeta Nataše Stijak, radi provjere iznesenih navoda, prikupljanja svih potrebnih informacija i obavještenja i utvrđivanja svih okolnosti”, navodi se u odgovoru koji su Nezavisne dobile iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Podsjećamo, prije dva dana na portalu CIN-a, objavljen je potresan dokumentarac o smrti kćerkice Banjalučana Aleksandre Blagojević i Miloša Kuprešanina, a u kome su govorili kroz šta su sve prošli od trenutka saznanja da je Aleksandra trudna, njenog porođaja, saznanja da je beba preminula, te dugogodišnje borbe da saznaju sve okolnosti koje su uslijedile nakon toga: sahrana djeteta, ekshumacija posmrtnih ostataka..

Aleksandra i Miloš su cijeli slučaj prijavili i policiji i tužilaštvu, ali je istraga po tom pitanju obustavljena.

Iz OJT su podsjetili da su postupali u predmetu povodom praćenja trudnoće, poroda, boravka u bolnici oštećene Aleksandre Đilas, sada Blagojević i smrti novorođenčeta dana 8. septembra 2018.godine.