Region

Osumnjičeni za ubistvo Vanje (14) objavljivao po Facebooku dok se tragalo za djevojčicom

Sumnja se da je 1. decembra jedan od osumnjičenih za ubistvo Vanje Đorđevske (14), Ljupčo Palevski, pobjegao iz Sjeverne Makedonije.

Vanja Gorčevska
FOTO: FACEBOOK

Dok je javnost tragala za nestalom djevojčicom, a ljudi dijelili apel na društvenim mrežama, osumnjičeni Palevski je objavljivao političke poruke sa antizapadnim sadržajem, a posljednja je došla upravo 1. decembra.

Kako prenosi Telma, on je u petak, kada se završavao samit OSCE-a u Skoplju, objavio šest poruka u vezi sa politikom. On je nekoliko dana ranije objavio video obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku.

Samo dan nakon ubistva, održao je govor od sat i po u kojem je govorio o pranju novca u Sjevernoj Makedoniji.

Na dan kada je Vanja oteta i ubijena, nije objavio ništa na Fejsbuku.

Nakon jednosedmične potrage, Tužilaštvo je saopćilo da je pronađeno beživotno tijelo djevojčice, kao i 74-godišnjeg muškarca. Oboje su ubijeni, piše crna-hronika.info.

Za ubistva je osumnjičeno pet osoba, a sumnja se da je Palevski pobjegao iz zemlje.

Velibor Manev, jedan od trojice uhapšenih za ubistvo 14-godišnje devojčice Vanje Đorđevske (14), priznao je krivicu, saznaje „Skoplje1” iz izvora u istrazi.

Riječ je o osobi koja se družila sa Ljupčom Paleskim-Palcom, i koja je davala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubistva. Palčo i Manev imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Prihvati notifikacije