Magazin

OPTIČKA ILUZIJA Samo 2 posto ljudi može vidjeti skrivenu sliku: Provjerite jeste li među njima

Optička iluzija ima nevjerovatan način testiranja naših mozgova na načine koji stvarno mogu izazvati vrtoglavicu, a dok neke od njih izgledaju kao da su nemoguće riješiti, takmičarski duh kod mnogih neće počivati dok se zagonetka ne razriješi.

FOTO: OLEG SHUPLIAK
FOTO: OLEG SHUPLIAK

Ponovno je oživljena slika, koju je stvorio ukrajinski umjetnik Oleg Šupljak, a privukla pažnju jer prikazuje neobičnu skicu žene s dugom kosom.

[Foto: Oleg Shupliak]
FOTO: OLEG SHUPLIAK

No, ako se bolje pogleda, otkriva se da su u ovoj varljivoj iluziji skrivena četiri ženska lika – no tvrdi se da je njihovo otkrivanje gotovo nemoguće za većinu ljudi. Na prvi pogled slika prikazuje skicu žene s gustom kosom i elegantnom haljinom – koja se smiješi dok razgovara na telefon.

Još tri žene

Glavna žena lako je vidljiva na prvi pogled, ali zapravo, još tri žene su skrivene negdje u slici, što čini pronalazak izazovnijim. Na Olegovoj web stranici navodi se da je nacrtao ‘simboličnu kompoziciju’ kako bi ‘unaprijedio popularnu temu’ optičkih iluzija.

Druga žena može se vidjeti na desnoj strani glavne žene, blizu njene brade. Lako je zamijeniti je za mobilni telefon na prvi pogled.

Međutim, za pronalazak treće žene potrebno je više truda. Uočit ćete je gledajući malu ženu na njenoj ruci. Da biste vidjeli treću ženu, trebate pogledati bočni profil, što je razlog zbog kojeg je u početku teže primijetiti. Srećom, četvrta i posljednja žena je lakše uočiti.

Primijetit ćete par usana na trbuhu prve žene. To je karakteristika četvrte žene, budući da je cijela slika sam po sebi ženskog lika.