BiH

Oprez za vozače: Oštećenja na kolovozu zbog padavina, oprez na polomljeno granje i odrone

Zbog obilnih padavina, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

FOTO: FENA
FOTO: FENA
ilustracija

Upozoravamo i na mogućnost nailaska na polomljeno granje i lišće na kolovozu, te na povećanu opasnost od odrona i klizišta. Putne službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije. Apelujemo na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa, saopćili su iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), kao i na ulazu u Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.