Politika

Opet drama, nasilje i nekultura u Domu naroda FBiH? Čulo se ‘majmune’, ‘mrš'… Zahiragić urlao, SDA-ovci napustili sjednicu

U Domu naroda FBiH došlo je do incidenta, a glavni akter je već tradicionalno problematični SDA-ov Haris Zahiragić, a sve je završilo time da su SDA-ovci napustili sjednicu.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Rasprava se vodila o izmjenama Zakona o PIO kako bi se omogućilo penzionerima da primaju penziju iako rade dodatni posao, izvještava Raport

Resorni ministar Adnan Delić je obrazložio zakon i njegovu važnost, a u jednom dijelu je odgovarao je na diskusije Zahiragića koji je govorio hvalospjeve bivšem premijeru, trenutnom zatvoreniku, Fadilu Novaliću.

Delić je Zahiragića nazvao populistom, da bi Zahiragić kazao da je Delić čovjek koji je radio u Imtecu i prodavao ‘miševe i kompjutersku opremu’ a da se sad uvalio da vodi veliki i važni sistem.

Pročitajte još

– Inače, nije poznato da je Zahiragić radio bilo gdje u privatnom sektoru, osim što ga je SDA ‘uhljebila’ u Zavod zdravstvenog osiguranja KS, da bi potom iz Skupštine bilo istjerano dvoje-troje zastupnika kako bi on ušao jer nije imao dovoljno glasova, navodi Raport.

Nakon toga, opet je pričao kako je Novalić genije koji je ostavio neke milione u budžetu.

Kada je završena diskusije, na snimku se čulo kako se Zahiragić dere i pita predsjedavajućeg ‘čujete li ovo’ i izgovara riječ ‘majmune’.

Zahiragić je potom ustao i nastavio da urla uz gestikulaciju kojom pokazuje da je spreman i na fizički obračun.

Kako je rečeno za Raport, prvo je ministar Delić nešto dobacio Zahiragiću, da bi se on upalio na to, a onda mu je navodno i Ilija Ilić (HDZ) nešto kazao.

Na kraju je su delegati izglasali izmjene Zakona o PIO, a Muamer Zukić (SDA) objavio da svi delegati SDA (DF-a) izlaze sa sjednice.

“Sve odluke koje su donesene protivno Klubu Bošnjaka, mi sad odlazimo i nećemo se vraćati na sjednicu. Hvala”, rekao je Zukić.