Sarajevo

Općina Ilidža u saradnji s KULT-om finansira projekte za podršku mladima

Općina Ilidža dodijelila je sredstva udruženjima koja su zadovoljila kriterije Javnog poziva za (su)finansiranje projekata podrške mladima iz Budžeta za 2022. godinu.

FOTO: OPĆINA ILIDŽA
FOTO: OPĆINA ILIDŽA

Općina Ilidža je u saradnji s Institutom za razvoj mladih KULT objedinila sredstva kako bi zajedničkim snagama potaknuli implementaciju projekata koji se odnose na mlade, a koji će, nadamo se, doprinijeti poboljšanju njihovog položaja na području općine Ilidža.

Odlukom o raspodjeli sredstava na 14 projekata raspodijeljen je, nakon što su u maju ove godine načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i generalni direktor Instituta za razvoj mladih KULT Jasmin Bešić potpisali ugovor o partnerstvu. Od samog početka našeg rada mnogo pažnje posvetili smo mladima, a podrška ovoj kategoriji našeg stanovništva će ostati naše opredjeljenje. Upravo zbog toga smo još u maju odlučili udružiti snage s KULT-om i objediniti finansijska sredstva za podršku projektima koji se odnose na mlade – naglasio je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

I ovoga puta načelnik Muzur se zahvalio Institutu za razvoj mladih KULT i direktoru Bešiću na saradnji koja je već konstantna, uz nadu da će se ona uspješno nastaviti i u budućnosti.

Uz čestitke predstavnicima udruženja na projektima kojima su dodijeljena sredstva kroz javni poziv, načelnik Muzur je kazao kako Općina Ilidža od udruženja očekuje partnerski odnos u realizaciji ovih ali i drugih projekata i ideja. Nikada neće biti problem novca za svaki projekt koji ima efekt, kako u prostoru, tako i prema krajnjem korisniku – kazao je načelnik Muzur.

Prihvati notifikacije