Sarajevo

Općina Centar: Održan Dan na otvorenom u sklopu projekta RELOAD2

Najmlađi osnovci sa područja općine Centar, djevojčice i dječaci uzrasta od prvog do petog razreda, imali su svoj praznik košarke ispred BBI centra. Najavljeni Dan na otvorenom planiran programom projekta koji se realizuje u saradnji sa EU, UNDP i Bosnian Basketball Youth-om, održan je u samom centru grada.

FOTO: OPĆINA CENTAR SARAJEVO
FOTO: OPĆINA CENTAR SARAJEVO

Posljednji sunčani dani iskorišteni su na pravi način i to za sport na otvorenom. Najmlađi košarkaši i košarkašice, istinski su uživali u igri i druženju na vanjskom terenu.

Ovaj put igrali su basket 3×3 i odlično su se zabavili. Sa njima su se družili i promotori, reprezentativac Ajdin Penava i Adnan Arslanagić.

Projekat koji inače traje punih šest mjeseci, finansira Evropska unija (EU), sufinansira Općina Centar, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

Bosnian Basketball Youth nastavlja ligu, a VIII kolo će se održati u nedelju 2. oktobra 2022. Projekat traje do 20. novembra kada je planiran završni svečani dan. Tada će se proglasiti pobjednik, te će se dodjeliti diplome, medalje i nagrade.

Prihvati notifikacije