Jet set

Ona je najbogatija Indijka: Ima garažu za 169 automobila i 600 članova osoblja

Nita Ambani poznata je po raskošnom načinu života i najbogatija je žena u Indiji.

FOTO: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI
FOTO: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Nita nosi Hermesovu torbicu vrijednu 350 hiljada eura. Jednom prilikom naručila je 25 hiljada komada zlatnog posuđa. Ima garažu za 169 automobila i 600 članova osoblja.

Ona je supruga Mukesha Ambanija, predsjednika najvrjednije indijske firme Relliance Industries. Njihovo bogatstvo iznosi 83 milijarde eura. Oni su jedna od najbogatijih porodica na svijetu, žive u rezidenciji zvanoj Antilia u Mumbaiju. Radi se o neboderu od 27 spratova koji dolazi sa sadržajima poput kina, unutarnje garaže, spa prostora i zdravstvenog centra, gdje se porodica opušta pod tušem umjetnog snijega.

Antilia također ima hram i plesnu dvoranu te jednu sobu posvećenu u potpunosti automobilima. Ambani je jednom prilikom svom mužu poklonila luksuzni Maybach 62, dok je njen suprug njoj darovao mlazni avion Airbus A319 vrijedan 60 miliona eura.

Porodica Ambani zapošljava nevjerovatnih 600 ljudi, uključujući kuhare, čistače, konobare i instruktore fitnessa. Čuva ih sigurnosni tim koji ima svoje stambene prostorije.

Bogata porodica ima dva sina i kćerku. Nita inzistira na skromnom odgoju pa tako njena djeca dobivaju ograničeni džeparac i voze se javnim prijevozom. Također se pridržavaju policijskog sata.

Sama Ambani živi bez ograničenja. Često je nazivaju indijskom korporativnom prvom damom. Nita je također učiteljica i dizajnerica interijera. Voli nositi tradicionalnu i ležernu odjeću i ima sklonost prema skupim torbicama.

Često je uoče kako nosi „Cartier“, „Bulgari“ i „Gucci“. Kad Nita nešto želi, ona to i dobije. Velikodušna je kada se radi o darivanjima. Osnovala je školu i bolnicu u Mumbaiju, a ona i muž donirali su 68 miliona eura za pomoć u pandemiji, piše Azra.