BiH

Olujno nevrijeme zahvatilo BiH: Službe u stanju pripravnosti

Snažno nevrijeme zahvatilo je danas Sarajevo, gdje je saobraćaj otežan zbog obilnih padavina, a mnoge ulice su pod vodom.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Kiša je izazvala saobraćajni kolaps i na Ilidži, gdje se stvorila velika gužva oko kružnog toka.

U mjestu Kramari, općina Trnovo, u blizini Sarajeva, usljed velikog nevremena koje je zahvatilo Bosnu i Hercegovinu, vjetar je srušio nekoliko krovova. Pričinjena je velika materijalna šteta.

Agencija za vodno područje rijeke Save izdala je hitno upozorenje pravnim i fizičkim licima u Federaciji Bosne i Hercegovine kako bi se pripremili za potencijalne bujične poplave koje se očekuju u razdoblju od 23. do 25. septembra 2023. godine.

S obzirom na prognozirano vanredno hidrološko stanje, iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo apeliraju na sve pravne i fizičke subjekte da odmah preduzmu preventivne mjere za zaštitu života, imovine i kulturnih dobara, navodi se u saopćenju Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Poseban apel upućuje se općinskim službama civilne zaštite u Kantonu Sarajevo da kontinuirano nadgledaju najugroženija područja i stavljaju svoje organizirane snage zaštite i spašavanja u stanje pripravnosti, piše BHRT.

Prihvati notifikacije