BiH

Okupljanje za Amru Kahrimanović: Pristiže veliki broj građana TK, porodica i prijatelji

U Tuzli danas ispred Caffe bara "Sydney" u Tržnom centru "Sjenjak" na Brčanskoj Malti danas je počelo okupljanje i mirna šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović.

FOTO: N1
FOTO: N1

Okupljanje je ranije najavio Damir Hodžić sin ubijene Amre Kahrimanović.

“Još jednom hvala svima na ogromnoj podršci i ljubavi koju nam pružate”, naveo je ranije.

Podsjetimo, za ubistvo Amre Kahrimanović kojoj je jučer klanjanja dženaza osumnjičen je policijski službenik Elvis Ćustendi kome je određen jednomjesečni pritvor.

Također, gradonačelnik Tuzle 11. februar proglasio Danom žalosti na području grada Tuzle.

FOTO: N1
FOTO: N1

“Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području grada Tuzle, povodom tragičnog događaja i gubitka života naše sugrađanke Amre Kahrimanović. Dan 11. februar 2024. godine (nedelja) proglašava se Danom žalosti na području grada Tuzle. Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova širom grada.

U skladu s danom žalosti, na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Također, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima. Svi mediji sa područja grada Tuzle obavezuju se da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti i da se suzdrže od emitovanja sadržaja koji bi mogli narušiti solidarnost i saosjećanje s porodicom i prijateljima preminule Amre Kahrimanović”, navedeno je u odluci.