BiH

Okupili se na sjednici kako bi se dogovorili da je neće održati: Otkazana još jedna sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara BiH danas iako se sastalo nije održalo zakazanu 59. sjednicu jer nije postignutasaglasnost o dnevnom redu.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Vjerovatno kad su vidjeli da trebaju razmatrati 111 tačaka dnevnog reda među kojima je i Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH, nisu bili raspoloženi. Šteta je što primaju plaće za svoj nerad, jer ako misle da su zaslužili plaću samo zato što su došli na posao da kažu kako ipak neće zasjedati, varaju se. Ali po ko zna koji put, niko ništa, niko neće snositi odgovornsot za njihov nerad.

Svašta je trebalo danas razmatrati, pa i Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, kao i Nacrt zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH.

Predviđeno je bilo i razmatranje izmjena Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, kao i Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva, ali i izmjene Odluke o tehničko-tehnološkom i softverskom standardu za bh. institucije.

Državni ministri danas su trebali razmatrati i Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra 2023. godine.

Možda na nekoj slijedećoj sjednici, ali to svakako nije danas.

Prihvati notifikacije