BiH

Oglasio se Sindikat policije MUP-a TK nakon ubistva Amre Kahrimanović

Prije samo nekoliko dana u Tuzli se desilo stravično ubistvo. Amru Kahrimanović ubio je policajac Elvis Ćustendil u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Senjak.

FOTO: N1
FOTO: N1
Cvijeće i svijeće ispred kafića u kojem je ubijena Amra Kahrimanović

Sindiakt policije MUP-a TK oglasio se zvaničnim saopćenjem.

“Povodom tragičnog događaja, ubistva građanke Tuzle, Amre Kahrimanović, Sindikat policije MUP-a TK izražava najiskrenije osjećaje saučešća njenoj porodici i prijateljima, te najoštrije osuđuje ovo ubistvo, kao i svaki drugi vid nasilja.  Imajući u vidu, da je navedeni događaj uznemirio građane grada Tuzle, Tuzlanskog kantona kao i cijele Bosne i Hercegovine, a posebno iz razloga što je ovo krivično djelo počinio policijski službenik Uprave policije MUP TK-a, Sindikat policije obraća se ovim saopštenjem za javnost”, naveli su.

Potom su dodali:

“Smatramo štetnim širenje dezinformacija o radu policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, kojima se na taj način narušava ugled svih, a čin pojedinca poistovjećuje sa svim policijskim službenicima, što dodatno izaziva osjećaje uznemirenosti i ugroženosti građana Tuzlanskog kantona, kao i nepovjerenje u rad pripadnika Uprave policije MUP TK-a, čime se tragični čin pojedinca izjednačava sa svim policijskim službenicima”.

Između ostalog, naveli su da Sindikat policije daje punu podršku svim službenim organima da na efikasan, objektivan i zakonit način provedu istragu.

“Ističemo, da policijski službenici prvi staju u odbranu lične i imovinske sigurnosti građana, odlučni u toj borbi i svjesni rizika u koje se upuštaju, kao i obaveze koju imaju prema građanima. Profesionalnost, odgovornost, nepristrasnost su osnovni principi u radu policijskih službenika.  Sindikat policije MUP TK-a će se uvijek zalagati za poštivanje i provođenje važećih zakonskih propisa u cilju što uspješnijeg obavljanja poslova i zadataka”, zaključeno je u saopćenju.

Prihvati notifikacije