Region

Oglasio se i AP: Populista Vučić dočekan neprijateljski

Američka agencija Associated Press izvjestila je o posebnoj sjednici Skupštine Srbije o Kosovu, navodeći da je "populistički predsjednik države Aleksandar Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije koja ga je optužila za izdaju zemlje", prenosi N1.

FOTO: N1
FOTO: N1

Na sjednici je bilo koškanja i guranja, kao i uzajamnih optužbi uz povike između predstavnika Vučićeve vladajuće stranke i opozicionih poslanika, navela je agencija.

Opozicioni poslanici su skandirali „Izdaja, izdaja“ i „Ne damo Kosovo“ i tražili ostavku Vučića, koji je uzvratio vičući na njih i optužujući ih da su „lopovi i izdajnici“, piše AP.

Agencija prenosi i da je Vučić „tokom haotične sjednice parlamenta upozorio“ da bi Srbija mogla da postane „evropski parija“ ako odbije zapadni plan za normalizaciju odnosa sa Kosovom.

Vučić je rekao da plan, koji nije zvanično objavljen, predviđa da se Srbija ne protivi ulasku Kosova u međunarodne organizacije, uključujući Ujedinjene nacije, iako ne bi morala formalno da prizna kosovsku državnost, prenio je AP.

Agencija je navela i da su zapadni plan za Kosovo „tvrdolinijski proruski opozicioni poslanici“ opisali kao „ultimatum“, uz tvrdnje da on znači da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova za ulazak u Evropsku uniju.

Prihvati notifikacije