BiH

Oduzete kopije brendirane odjeće u iznosu većem od 200.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu od 206.500 KM.

FOTO: UIO
FOTO: UIO

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka u saradnji sa carinskim službenicima u Carinskoj ispostavi Gradiška prilikom pregleda uvozne pošiljke otkrili su i spriječili pokušaj unosa veće količine tekstilne robe u Bosnu i Hercegovinu.

Radilo se o tekstilnim proizvodima renomiranih robnih marki: NIKE, BOSS, PRADA, HM, Tommy Hilfiger.

Procijenjena tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe iznosi 206.500 KM, a roba je zadržana zbog sumnje da je učinjena povreda prava intelektualne svojine.

U toku poduzimanja mjera korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana UIO od aameričke ambasade u BiH putem programa EXBS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopćeno je iz Odjela za komunikacije i međunarodnu saradnju UIOBiH.

Prihvati notifikacije