BiH

Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Srebrenica

U Srebrenici je danas održana javna rasprava o Nacrtu programa rada Skupštine opštine Srebrenica, kao i Nacrtu budžeta opštine za 2023. godinu. 

FOTO: FENA
FOTO: FENA

V. d. načelnika Odjeljenja za finansije Dane Katanić informirao je prisutne građane da je opštinski budžet za narednu godinu planiran u iznosu od 12.150.986 KM.

Sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti razmatran Nacrt budžeta bit će održana 26. decembra.

– Nadamo se da ćemo u 2023. pronaći sredstva da se riješi neki od problema koja su iznijeli građani. Za 2022. godinu ispunili smo kvotu po programu rada za ovu godinu i na vrijeme je sve privedeno kraju. Budžet za narednu godinu trebao bi biti usvojen na tematskoj sjednici – kazao je predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Salko Tursunović. 

Građani su tokom rasprave iznijeli niz problema s kojima su suočavaju, kao što su problemi s vodosnabdijevanjem i putnom infrastrukturom, a neki od zahtjeva su da se povećaju sredstva za stipendiranje studenata te da se osigura finansiranje rada udruženja i sportskih klubova.

Svi izneseni prijedlozi bit će predstavljeni i opštinskom načelniku Mladenu Grujičiću, a o tome će raspravljati i odbornici Skupštine opštine na narednoj sjednici.

Prihvati notifikacije