Svijet

Odron tla u Italiji odnio jedan život, za deset osoba se traga (VIDEO)

Jedna žena poginula je danas, a traga se za desetero osoba nakon odrona tla izazvanog obilnim kišama na južnom italijanskom otoku Ischiji, objavio je lokalni dužnosnik.

FOTO: EPA-EFE/CIRO FUSCO ITALY OUT
FOTO: EPA-EFE/CIRO FUSCO ITALY OUT

Obilne kiše i bujice pogodile su rano jutros luku Casamicciola Terme, jedan od šest gradića na otoku, zbog čega su slijedile poplave i urušavanje zgrada.

– Potvrđena je smrt jedne osobe, jedne žene. Osam nestalih osoba pronađeno je, među njima dijete, a još se ne zna sudbinu desetero ljudi – rekao je prefekt Napulja Claudio Palomba na konferenciji za novinare.

Nešto ranije, potpredsjednik vlade i ministar infrastrukture Matteo Salvini, ujedno čelnik protuimigrantske stranke Liga, rekao je novinarima u Milanu da je potvrđena smrt osam osoba pri odronu izazvanom obilnim kišama, što je naknadno opovrgnuo ministar unutrašnjih poslova Matteo Piantedos.

Sedamdeset vatrogasaca radi na otoku 30 kilometara udaljenom od Napulja kako bi izvukli stanare iz oštećenih zgrada i pronašli nestale, objavila je vatrogasna brigada na Twitteru.

Snimci pokazuju debelo blato, krhotine, stijenje u mjestu Casamicciola Terme. Nekoliko automobila potopljeno je uz obalu i očito ih je oluja bacila u more.

Prihvati notifikacije