BiH

Od sljedeće godine skuplja struja za privrednike u RS

Dogovoreno je da se u narednom periodu nastave konsultacije na temu cijene električne energije, u cilju postizanja adekvatnog dogovora i zadovoljavajućeg rješenja za sve uključene strane, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva RS

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske  Petar Đokić danas je u Banjaluci održao konsultacije sa predstavnicima Elektroprivrede RS, Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca RS na temu cijene električne energije za privredu za 2023. godinu.

Iz Ministarstva je saopšteno da je na sastanku konstatovano da je došlo do povećanja troškova u poslovanju i proizvodnji električne energije koji bitno utiču na proizvodnu cijenu kilovat-sata i da stoga postoji potreba povećanja cijene električne energije za narednu godinu.

“Predstavnici privrednih asocijacija su pokazali razumijevanje i iznijeli jednoglasan stav da je cijenu električne energije za privredu potrebno korigovati, naglasivši da ovo pitanje, prije donošenja konačne odluke, treba biti predmet daljih razgovora”, navodi se u saopštenju.

Đokić je naglasio da će RS i sa povećanjem cijene električne energije imati i dalje najpovoljniju i najnižu cijenu od svih država u okruženju. Prema njegovim riječima, ključni interes Vlade RS je i dalje da se održi i stalno unapređuje privredna aktivnost u Republici Srpskoj i zato će nastaviti pružati podršku mjerama koje stoje na raspolaganju.

“Dogovoreno je da se u narednom periodu nastave konsultacije na temu cijene električne energije, u cilju postizanja adekvatnog dogovora i zadovoljavajućeg rješenja za sve uključene strane”, dodaje se u saopštenju.

Prihvati notifikacije