Kultura

OD DORĆOLA DO ISTANBULA U Turskoj premijerno prikazan film "Nedelja"

Film „Nedelja“, koji prati život velike muzičke zvijezde Džeja Ramadanovskog, premijerno je prikazan u bioskopu „Atlas“, u Istanbulu.

Film o Džeju
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE

Premijeru ovog filma do sada je vidjelo više od milion ljudi u Evropi.

Publika u Istanbulu imala je priliku da se, nakon premijere, druži sa glumcima filma Stefanom Vukićem i Mašom Đorđević kao i sa producentom Vladanom Anđelkovićem.

Film „Nedelja“ prati život popularnog pevača Džeja Ramadanovskog, od njegove rane mladosti do ulaska u svijet muzike. Ovaj dorćolski dječak, šarmantan, ali prijeke naravi, proveo je dio mladosti u popravnim domovima, odakle počinje i filmska priča. Pored teškog života, uspio je da izgradi svoje mjesto na muzičkoj sceni iako mu je pjevanje bilo usputna zabava.  

„Ponosan sam na činjenicu da se baš film o Džeju premijerno prikazao među našim prijateljima u Turskoj i da je ovako dobro prihvaćen. Trudićemo se da ga uvrstimo u redovnu bioskopsku premijeru u celoj Turskoj“ izjavio je Vladan Anđelković, producent filma.

FOTO: TELEKOM SRBIJA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: TELEKOM SRBIJA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: TELEKOM SRBIJA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: TELEKOM SRBIJA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Premijera „Nedelje“ izazvala je veliko interesovanje javnosti pa su među zvanicama bili i zamjenik Guvernera Istanbula, predstavnici konzulata Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije kao i mnogi drugi uvaženi gosti.

Reakcije publike na prikazani film pokazale su da se dobar film lako prepoznaje na svim meridijanima, kao i da posjeduje onu vrstu univerzalnosti sa kojom gledaoci mogu da se povežu.