BiH

Obustava na dvije dionice: Ovo su informacije koje trebate znati prije nego krenete na put

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone.

FOTO: RADIOBOBAR/ILUSTRACIJA
FOTO: RADIOBOBAR/ILUSTRACIJA
Ilustracija

Skrećemo pažnju i na povremeno jak vjetar. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Vozače podsjećamo, od 01.11. na snagu stupa zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakog dana, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

U toku su radovi radovi u Sižju (M-4 Lukavac-Gračanica) tako da se od 08 do 16 sati saobraća uz regulisanje saobraćaja semaforima. Na dionici M-4 Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na Ilidži (M-5 Stup-Blažuj), pa se saobraćaj preusmjerava kroz naselje Lužani.

Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača do 02.11. od 10 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Banja Luka-Čađavica, dionici Han Kola-Stričići. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcem (Han kola-Ledenice-Stričići).

GRANIČNI PRIJELAZI

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.