BiH

Objavljen video naoružanog muškarca kod Vozuće: Policija kaže da su 2 osobe uhapšene

Vijećnik iz Zavidovića podigao je paniku među građanima i korisnicima društvene mreže Facebook- kada je objavio video snimak o naoružanim muškarcima, srpske nacionalnosti. Zatražio je hitnu reakciju MUP-a ZDK.

naoružani muškarac
FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK

“Oni su privedeni i vrši se obrada nad njima. Ti momci koji su uhapšeni su iz Banje Luke ispričao je na Facebooku vijećnik Imamović te svojim video snimkom podigao paniku među građanima.

Policija privela dvojicu muškaraca koji su imali vatreno oružje ispod jakni. Tvrde da su krenuli u lov ali da nemaju dozvolu.

Građani tvrde da je riječ o 5 muškaraca iz Srbije, dok je policija privela dvojicu iz Bosne i Hercegovine.

Nezvanično, nakon što ih je uočio jedan mještanin tog kraja primijetio da nose puške skrivene ispod jakne, bacili su naoružanje i molili da ne zove policiju s obzirom na to da nisu imali dozvole za lov. Savjesni građanin je odmah kontaktirao najbližu policiju koja je privela naoružane muškarce na ispitivanje.

Međutim pripadnici MUP-a ZDK reagovali su brzo i priveli dvoje osobe iz Bosne i Hercegovine koje su bile naoružane. Lišavanje slobode desilo se u 18:45 u blizini Zavidovića tačnije u lovištu Miljevići, potvrdio je MUP ZDK.

“Dvije osobe privedene su u policijsku stanicu kako bi se utvrdilo da li imaju dozvole za nošenje vatrenog oružja. Oba muškarca su državljani Bosne i Hercegovine” – rečeno je iz Operativnog centra MUP-a ZDK piše Crna-Hronika.

Tokom današnjeg dana vijećnik Imamović objavio je i snimak muškarca na lovištu sa oružjem.