Kultura

Novogodišnja predstava Dječak Mraz u Pozorištu mladih Sarajevo

Novogodišnja predstava sa podjelom paketića „Dječak Mraz“ premijerno će biti izvedena u Pozorištu mladih Sarajevo 15. 12. s početkom u 19 sati.

FOTO: POZORIŠTE MLADIH
FOTO: POZORIŠTE MLADIH

Dječak Mraz, Djeda Mrazov unuk, dobija zadatak da ove godine podjeli paketiće umjesto njega, jer je Djeda Mraz upao u zaleđeno jezero i grozno se prehladio. Dječak Mraz se brzo umorio, pa je malo u djedicinoj fotelji odkunjao. Za to vrijeme zločesta Trolica je ukrala sve poklone. Ali, na kraju se sve dobro završi…

U predstavi igraju Adis Omerović, Mirna Jogunčić, Vanesa Glođo, Edin Avdagić i Riad Avdić. Autorica teksta predstave i teksta songova je Džejna Hodžić, autorsku muziku je uradio Edin Avdagić, za koreografije je zadužena Belma Čečo Bakrač, a režiju potpisuje Ajla Bešić.

FOTO: POZORIŠTE MLADIH SARAJEVO
FOTO: POZORIŠTE MLADIH SARAJEVO

Predstava je nastala u koprodukciji Udruženja dramskih glumaca „Mundo Mondo“ i Pozorišta mladih Sarajevo, a igrat će u još šest repriznih termina do kraja decembra. Više informacija moguće je pročitati na Facebook stranicama Udruženja dramskih glumaca „Mundo Mondo“ i Pozorišta mladih Sarajevo.

Ulaznice je moguće kupiti u sistemu kupikartu.ba i na njihovnim prodajnim mjestima te nablagajni Pozorišta mladih. A. E.

Prihvati notifikacije