BiH

NOVO NAOBLAČENJE SA SJEVERA: Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna 3 dana?

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje nas mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle ili niske oblačnosti.

Oblačno vrijeme
FOTO: ILUSTRACIJA/FENA

Novo naoblačenje sa sjevera tokom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu do 6°C.

Pročitajte još

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C.

U subotu će kratkotrajno naoblačenje u Bosni u jutarnjim satima usloviti kišu ili susnježicu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Zatim se očekuje razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

U nedjelju očekujemo više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.