IT

Novine iz "Signala": Umjesto brojeva telefona, korisnici će moći odabrati privatna korisnička imena

"Signal", popularna platforma za dopisivanje, trenutno testira inovativnu funkciju koja ima za cilj povećati privatnost svojih korisnika.

FOTO: UNSPLASH/ILUSTRACIJA
FOTO: UNSPLASH/ILUSTRACIJA

Tehnološki stručnjak Lukaš Olejnik otkrio je da “Signal” planira omogućiti korisnicima da umjesto brojeva telefona koriste korisnička imena prilikom komunikacije, prenosi It mixer.

Olejnik je istakao da će ova opcija omogućiti korisnicima da održe veći nivo privatnosti, budući da drugi korisnici neće biti u mogućnosti videti njihov broj telefona. Korisnici će imati mogućnost postavljanja svog broja telefona kao „privatnog“, čime će im biti omogućeno da ga ne dijele sa drugima.

Jedna od ključnih karakteristika ove funkcije je da će korisnička imena biti prikazivana umjesto brojeva telefona. Olejnik je podijelio skrinšot ove nove opcije, prikazujući jedinstveni QR kod i link za svako korisničko ime. Ovi kodovi i linkovi mogu se deliti s prijateljima kako bi se olakšalo započinjanje razgovora.

Ova najava dolazi u vreme kada je sve veća zabrinutost za privatnost na internetu, a kompanije se trude da unaprede svoje usluge kako bi korisnicima pružile sigurnije okruženje za komunikaciju.

Funkcija zamjene brojeva telefona korisničkim imenima predstavlja korak ka ostvarivanju ovog cilja, pružajući korisnicima dodatne opcije zaštite njihovih ličnih podataka.

Prihvati notifikacije