Kultura

Novi roman Jelene Bačić Alimpić „Poslednji sati", potpisivanje 12. decembra u SKC-u

To je priča o suočavanju jedne žene sa samom sobom, žene koja je veoma priznata, cijenjena, koja spasava tuđe živote.

FOTO: LAGUNA
FOTO: LAGUNA

Na prvi pogled, Katarina Safran je oličenje uspjeha. Njeno ime je sinonim za vještinu, stručnost i neumornu posvećenost medicinskom pozivu i kardiohirurgiji. Njen um je besprekoran, a ruke sigurne u operacionoj sali. Udata za uspešnog francuskog biznismena, Katarina živi život iz snova u luksuznom penthausu u centru Čikaga.

Noćni let na relaciji Čikago–Beograd, međutim, zauvijek će promijeniti sve. Ta sudbinska noć uzdrmaće temelje Katarininog postojanja i navesti je na to da preispita cjelokupan dotadašnji život. U tom ključnom trenutku shvatiće da je, težeći boljem, zapostavila neke od najvažnijih stvari u životu. Uključujući i sopstvenu sreću. U svom rodnom selu Nakučani, u podnožju planine Cer, pokušaće ponovo da je nađe…

FOTO: LAGUNA
FOTO: LAGUNA

– Knjigu „Poslednji sati“ pisala sam u otežavajućim životnim okolnostima i utoliko mi je ona posebno značajna – kaže Jelena Bačić Alimpić, i dodaje:

– To je priča o suočavanju jedne žene sa samom sobom, žene koja je veoma priznata, cijenjena, koja spasava tuđe živote, ali ne umije da se bori za sopstveni. Jedna noć sve mijenja i ona konačno počinje da preispituje svoj zivot i mijenja ga iz korijena. Ovo je i roman o istini i lažima, suočavanje sa sopstvenim demonima, željama i izazovima.

Roman „Poslednji sati“ možete pronaći od utorka 12. decembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, na sajtu laguna.rs, kao i na kioscima.

Na dan izlaska romana, u utorak 12. decembra, Jelena Bačić Alimpić će potpisivati svoj novi roman, ali i prethodne knjige, u knjižari Delfi SKC od 18 sati.

F.T.