Region

Novi detalji o stanju majke i sina koji su napadnuti sjekirom

Povrijeđeni dječak (17) i njegova majka V. S. (57) se nakon napada sjekirom oporavljaju u Opštoj bolnici u Zrenjaninu.

FOTO: VANJA ZELENOVIĆ/RINGIER
FOTO: VANJA ZELENOVIĆ/RINGIER

Sedamnaestogodišnji M. S. i njegova majka V. S. (57), koje je pomahnitali dječak (13) napao u noći između subote i nedelje i tom prilikom ih izbo sjekirom i nožem, nalaze se u Opštoj bolnici u Zrenjaninu. Majka ima teške tjelesne povrede i hematom na glavi, dok je sin bolje ali i dalje u životnoj opasnosti.

Stravičan napad dogodio se u nedelju oko jedan sat poslije ponoći u dvorištu porodične kuće u selu Radojevo u Ulici maršala Tita. Navodno, nakon svađe, osumnjičeni maloljetnik dograbio je sjekiru i nož i izbo M. S. po stomaku, a njegovu majku V .S., koja mu je priskočila u pomoć, izudarao po glavi. Mladić i dalje u šok sobi.

“Zdravstveno stanje M.S. (17) iz Radojeva u opštini Nova Crnja, kojeg je u noći između subote i nedelje sjekirom i nožem teško povrijedio drug A.L. (13) iz istog sela, bolje je nego prije dva dana, ali je i dalje u životnoj je opasnosti i nalazi se u šok-sobi”, rekao je za Informer direktor Opšte bolnice u Zrenjaninu, dr Igor Kitaresku.

Kako se nezvanično saznaje, maloljetnik je povrijedio i majku tinejdžera V.S. (57), koja zbog udaraca sjekirom po glavi ima hematom i stabilnog je opšteg stanja na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Vojvodine, a sutra bi mogla da bude prebačena u zrenjaninsku Opštu bolnicu.

Tinejdžer u teškom stanju

“Tinejdžer M.S. kojem je njegov maloljetni drug A.L. zadao udarce sjekirom i nožem, i dalje se nalazi u životnoj opasnosti nakon prijema u zrenjaninski Urgentni centar gdje je operisan. Ipak, njegovo zdravstveno stanje je malo bolje – kaže Kitaresku i dodaje: “Pacijent je zadobio teške tjelesne povrede u predjelu glave, grudnog koša i stomaka sjekirom i nožem. Majka povrijeđenog tinejdžera V. S. (57) zdravstveno je zbrinuta u Kliničkom centru Vojvodine, zbog povreda glave”, rekao je juče PR KCV, Siniša Knežević.

Pacijentkinja V. S. (57) primljena je na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra Vojvodine preko Urgentnog centra zbog povrede glave.

“Nakon prijema u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine sprovedena je adekvatna dijagnostika i primarni hirurški tretman. Pacijentkinja je stabilnog opšteg stanja, hospitalizovana je na Klinici za neurohirurgiji, gdje se sprovodi dalji intenzivni konzervativni tretman i monitoring”, rekao je Knežević, prenosi Srpskainfo

Prihvati notifikacije