Jet set

NJOJ GODINE NIŠTA NE MOGU Jelena Rozga otkrila tajnu svog mladolikog izgleda

Hrvatska pjevačica Jelena Rozga godinama privlači pažnju svojim mladolikim izgledom, a otkriva šta osim genetike utiče na to.

Jelena Rozga
FOTO: ROZGAJELENAOFFICIAL( INSTAGRAM/ SCREENSHOT

Rozga je muzičku karijeru započela 1996. godine kao pjevačica popularnog splitskog sastava Magazin, a samostalnu 2006. godine.

Pročitajte još

Tokom godina nekoliko puta je istakla kako je za njen izgled zaslužna genetika, a i činjenica da se godinama bavila baletom.

Međutim, nedavno se osvrnula na svoj mladoliki izgled te otkrila šta pored genetike utiče na to.

“Ja sam oduvijek pazila koliko i šta jedem, šta unosim u svoje tijelo. Moji su Dalmatinci i uvijek se nekako jela najviše riba doma, što više povrća iz našeg sela, iz Blizne, domaće maslinovo ulje, a posljednjih nekoliko godina od kad imam velikih problema sa štitnom žlijzdom izbacila sam i gluten i laktozu i svašta nešto i što je najvažnije, ja ne pijem alkohol, nikad ga u životu nisam pila”, pojasnila je Jelena.

U ranijim intervjuima je istakla da se sve to može postići i bez estetskih operacija.

“Sve se može i bez operacija, bez pretjerivanja. To je dokaz da se sve može uz dobru njegu, uz nekako zdrav život, puno spavanja i što manje nerviranja. Nije mi se uopšte teško da se oduprem trendovima koji su danas zastupljeni jer znam šta hoću. Kad god da me probudiš, ja uvijek znam šta hoću”, istakla je ona, prenosi RTCG.