Život

'Nisam ni znala da sam trudna, sve dok mi nije počeo porod' 

FOTO: TIKTOK/SCREENSHOT
FOTO: TIKTOK/SCREENSHOT

Vivian se dva dana ‘osjećala malo loše’, ali je ipak otišla na večeru kako bi proslavila rođendan najbolje prijateljice. Međutim, počela je osjećati bolove u kukovima i stomaku. 

Prodajna pomoćnica iz Meksika, Vivian Wise Ruizvelasco (20) nije znala da je trudna sve dok nije počela porađati. 

Rodila je sina Matíasa prije deset mjeseci, a prije poroda nije imala pojma o trudnoći te je živjela kao i inače. Pila je, vježbala, družila se s prijateljima i dečkom Tonatiuhom Gonzálezom. 

Fotografije snimljene tokom trudnoće pokazuju da nije imala primjetan stomak i nastavila je imati krvarenja tokom trudnoće, što se ponekad pogrešno smatra menstruacijom. 

Ali nakon prijateljičine rođendanske zabave osjetila je intenzivne bolove u stomaku i kukovima te je otišla u bolnicu, gdje je ljekar obavijestio da će roditi. 

Novopečenoj majci to je bio ‘šok’ i ona i njen dečko zabrinuli su se kako će podmiriti medicinski račun, ali sada je presretna što ima sina. 

“Saznala sam da sam trudna kad sam već bila na porođaju. Odmah sam ostala u šoku iz mnogo razloga. Pitala sam se je li beba dobro i što ću s njom, budući da nikad prije u životu nisam držala bebu. Brinula sam oko svega što trebam kupiti i u tom trenutku moj se svijet srušio”, rekla je Vivian. 

U početku joj je bilo jako teško jer nije imala nikakvog iskustva niti posla s djecom, ali s vremenom se počela prilagođavati. 

“Činjenica da ga moram učiti o životu je jako lijepa i on već ide u vrtić, a uz to je i sretan. On je moj sin, moj partner i ljubav mog života, to je iskreno najbolja i najmanje očekivana stvar koja mi se mogla dogoditi”, priznaje. 

Vivian se dva dana ‘osjećala malo loše’, ali je ipak otišla na večeru kako bi proslavila rođendan najbolje prijateljice. Međutim, počela je osjećati bolove u kukovima i stomaku, te je oko ponoći otišla kući. 

Sljedećeg dana je otišla na posao, ali je uzimala tablete i pila biljni čaj u pokušaju da ublaži ono što je smatrala jakim bolovima u stomaku. U stvarnosti je imala trudove. Na kraju je rano otišla s posla u bolnicu s Tonatiuhom. 

“Tada su mi rekli da me boli jer imam trudove i da moram roditi”, rekla je. Njihov sin, Matías, rođen je carskim rezom i par je ostao ‘u šoku’, pomiješanih emocija. 

Nije se osjećala povrijeđeno jer je dečko bio vidno šokiran. Ne zna o čemu je razmišljao, ali se morao pokrenuti jer su postojale stvari koje su im trebale za bebu, kao i dogovoriti se kako će platiti bolnicu. Bio je jako uplašen, ali ga je razumjela, prenosi 24sata. 

“Mnogi ljudi mi nisu vjerovali i mislili su da je to nemoguće ili da lažem”, rekla je. Drugi su bili šokirani, a s druge strane, mnoge su žene komentarisale da se i njima dogodilo isto. 

Prije poroda vodila je život kao i inače i često je izlazila, zabavljala se, ali nije toliko pila jer je prije godinu dana izvadila žučni mjehur. 

“I dalje sam nešto pila, kao i vježbala i plivala, sve je bilo stvarno normalno”, kaže novopečena mama. 

Mnogi su komentarisali kako im se njeno iskustvo čini kao ugodnije razdoblje tokom trudnoće. 

“Ovo je zapravo uobičajeno, nekim ženama ne naraste stomak i zbog položaja fetusa ne osjete bebin udar”, napisao je neko. 

“Dobro došli u klub. Nisam znala da očekujem blizance dok nisam bila trudna 30 sedmica, a rodila sam ih u 34. sedmici”, kaže jedna žena. 

Prihvati notifikacije