Politika

NiP CENTAR PORUČIO: "Imamo kandidata za načelnika, ali..."

Općinski odbor stranke Narod i Pravda Centar Sarajevo objavio je da ima "kredibilnog i kvalitetnog" kandidata za načelnika ove općine.

FOTO: FACEBOOK / NAROD I PRAVDA CENTAR
FOTO: FACEBOOK / NAROD I PRAVDA CENTAR

No, neće ga nominirati “jer je to bio uslov za koaliranje u ostalim lokalnim zajednicama Kantona Sarajevo”.

Kako je saopćilo rukovodstvo ovog ogranka NiP-a, “time još jednom dokazujemo svoje opredjeljenje za očuvanje Trojke”, koja “nema alternativu”. Ističu i da su “spremni sarađivati sa Našom strankom i SDP-om na osnovu principa i načela koja se nalaze u Sarajevskom dogovoru kao ključnom dokumentu koaliranja na lokalnom nivou 2020. godine”.

“Na ovaj način smo pokazali i da postupak opoziva Srđana Mandića i sve što je rađeno u proteklom periodu nije imalo za cilj da se preuzme vođenje Općine Centar, već isključivo stvaranje boljeg ambijenta za život svih stanovnika Centra.

Od ranije je stav Naroda i Pravde Centar bio da smo spremni podržati bilo kojeg kredibilnog kandidata Naše stranke za načelnika Općine Centar, osim Srđana Mandića koji je iznevjerio obećanja data građanima na prošlim izborima sa posebnim naglaskom na Sarajevski dogovor. Ali, s obzirom na insistiranje i uslovljavanje, odustali smo od svog kandidata”, ističu.Navode i da će NiP Centar “isključivo na osnovu ponuđenih programa ostalih kandidata za načelnika, a koji budu najsličniji principima NiP-a, odlučiti kome će dati podršku”.

Za Općinsko vijeće spremili su listu kandidata i objavit će je blagovremeno.