Politika

Nikšić stao u odbranu Štete: SDA nije za napredak, svakako planiraju ljude zamijeniti robotima

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić reagovao je na prozivke SDA upućene ministru saobraćaja u KS Adnanu Šteti. Kako je rekao, Šteti se i otvoreno prijeti, ali on odgovara na to novim metrima postavljene tramvajske pruge nakon 60 godina.

FOTO: NERMIN NIKŠIĆ/TWITTER
FOTO: NERMIN NIKŠIĆ/TWITTER

“Visokomoralni jurišnici SDA, beskompromisni borci za mjesto prvog poltrona vladajuće porodice, ovih dana prevazilaze sami sebe. Utrkuju se da što više popljuju, oblate, lažima kriminaliziraju, pa čak i otvoreno prijete Adnanu Šteti, predsjedniku KO SDP Sarajevo, najboljem i najučinkovitijem ministru u cijeloj državi. Ado na sve te laži i prozivke, na svu tu zavist i zlobu odgovara novim metrima postavljene tramvajske pruge nakon 60 godina, novim trolejbusima i tramvajima prvi put nakon Olimpijade, novim autobusnim i minibusnim linijama koje nisu vozile godinama, novim linijama brzoga voza, vraćanju trolejbusa u Vogošću, spajanja Hrasnice tramvajskom prugom, novim kilometrima obnovljene i uređene putne infrastrukture, nižom cijenom javnog prevoza”, napisao je Nikšić.

Nikšić dodaje i da “SDA ne odgovara bilo kakav napredak, zašto bi uopšte modernizirali i poboljšavali javni prevoz kad je lider SDA planirao da ljude zamijene roboti.”

“Zato putem svojih režimskih medija i plaćenih botova vode kampanju protiv ministra Štete tobože zabrinuti hoće li održati obećanje i podnijeti ostavku ukoliko par dana ili sati probije rok koji je sam sebi postavio. Samo SDA može biti toliko bahata, bezobrazna i arogantna u situaciji: kada njihov predsjednik ljude koji napuštaju državu, zbog njihove i politike njihovih partnera iz SNSD i HDZ, planira zamijeniti robotima, kada su više godina probili rokove za izgradnju bilo koje dionice autoputa, kada su upropastili projekat izgradnje bloka 7, kada moraju platiti parama građana 30 miliona penala za nerad na izgradnji HC Vranduk, kada su spiskali 100 miliona na tunel Hranjen koji je trebao biti završen u novembru prošle godine, kada premijer dane provodi u sudnici zbog kriminala sa nabavkom ventilatora, kada… mogao bih ovako nabrajati koliko god hoćete…Nikome od njih ne pada napamet podnijeti ostavku, jer se drže zlatnog SDA pravila: neka naših makar i lopova“, naveo je Nikšić.

Istaknuo je da će Adnan Šteta ostati upamćen kao ministar koji je više uradio za građane Sarajeva za par godina svog mandata nego svi SDA-ovi ministri za sve svoje prethodne mandate.

“Zato da ponovim SDA-u, njihovim medijima i botovima nije lijepo zavidjeti na uspjehu, a još je ružnije lagati na uspješne. Pometite gospodo ispred svojih vrata, a još više iza tih vrata. Građani Sarajeva će poput svih drugih metropola imati moderan javni prevoz koliko god to vama smetalo i koliko god se vi trudili da ne bude tako”, zaključio je Nikšić.

Prihvati notifikacije