BiH

Nikšić se raspisao na Facebooku: "I danas sanjam BiH u kojoj ćemo..."

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić postom na društvenoj mreži Facebook podsjetio je da se danas navršavaju 44 godine od kako je umro bivši predsjednik Jugoslavije Josip Broz Tito, naglašavajući da svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Činjenica je, naveo je Nikšić, da je Jugoslavija na čelu sa Titom većini nas pružila dosta dobroga i nosimo lijepe uspomene.

“Naravno, poštujem i one koji ne nose takva sjećanja, zapisao je. Učili su nas bratstvu i jedinstvu, ljudskost je bila važnija od nacije, svi smo podjednako radili za dobrobit društva i države, međusobno smo se poštovali, a još su nas više poštivali i sanjali da budu kao mi oni koji su danas daleko ispred nas.

Pročitajte još

Možda nisam realan, ali ja i danas sanjam Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo imati svoje bosanskohercegovačko bratstvo i jedinstvo. Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo svi biti ponosni pripadnici svako svoga naroda, ali u isto vrijeme ponosni Bosanci i Hercegovci.

Moj drug danas udaje kćerku i slavimo početak jednog novog zajedničkog života. A danas se navršavaju i 44 godine od kada je otišao čovjek koji je obilježio jednu epohu. Zato na ovaj način želim odati počast i spomen Josipu Brozu Titu, predsjedniku, državniku, vrhovnom komandantu”, naveo je Nermin Nikšić u postu na Facebooku.