Politika

Nikšić: Napad na Irfana Čengića je dobro osmišljena poruka mafije

Predsjednik SDP-a i premijer FBiH Nermin Nikšić oglasio se povodom napada na Irfana Čengića, kojem je na kuću bačena eksplozivna naprava.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Nikišić je kazao da je uvjeren “kako će kantonalna i federalna uprava policije pokazati da mafija ne posjeduje našu državu. Sinoćnji bombaški napad nije samo napad na imovinu načelnika Irfana Čengića, to je dobro osmišljena poruka mafije kojom se ugrožava ono što je svakome od nas sveto, životi članova porodice. Nije dovoljno samo osuditi ovaj postupak, ovdje je na ispitu pravna država. Svaka i najslabija država pobijedi u ratu protiv mafije ukoliko pokaže da je dovoljno odlučna. Zato pozivam nadležne organe da odlučnom akcijom otkriju počinitelje te da ih bez odlaganja izvedu pred lice pravde naveo je Nikšić.

Pročitajte još

Premijer FBiH je istakao da će tako pokazati kako im je stalo do institucija sistema, vladavine prava i odlučne borbe protiv kriminala i korupcije. Apsolutno sam uvjeren kako će kantonalna i federalna uprava policije pokazati da mafija ne posjeduje našu državu. Siguran sam kako noćašnja poruka neće zaustaviti borbu protiv organiziranog kriminala i lobija u Starom Gradu. Vraćanje Starog Grada njegovim stanovnicima i koraci koje preduzima načelnik Čengić očito smetaju onima kojima je iz ruku istrgnut mehanizam nezakonitog ostvarivanja koristi – istakao je.

Dodao je i da je javnost još jednom svjedočila kako je borba protiv kriminala težak zadatak, koji predstavlja rizik. Irfan Čengić, kao i svaka druga javna ličnost na tom putu ima i imat će moju punu podršku – zaključio je Nikšić.