BiH

Nikšić, Forto i Konaković odbacili Dodikov ultimatum

Na današnjem sastanku lideri "Trojke" Nermin Nikšić, Edin Forto i Elmedin Konaković razgovarali su i o Izbornom zakonu, te o reakcijama iz bh. entiteta Republika Srpska, saopšteno je iz Naše stranke.

NIKSIC FORTO KONAKOVIC
FOTO: FENA

“Reakcije iz Republike Srpske povodom nametanja izmjena Izbornog zakona iz OHR-a su ultimatumi i ucjene na koje, jasno je to i njima, nećemo pristati. Spremni smo, međutim, na razgovore i na nastavak rada na svim zakonima, pa i na Izbornom”, kazali su iz “Trojke”.

“Prostora za razgovor ima i pozivamo partnere u državnoj koaliciji da razgovaramo o svemu, jer najviše smo uspjeli kada smo razgovarali i dogovarali se. Za sve postoji rješenje i nema sumnje da ćemo ga naći mi, političari iz Bosne i Hercegovine, bez nametanja, ali samo ako budemo iskreni i realni u zahtjevima”, dodali su.

Lideri “Trojke” Nermin Nikšić, Edin Forto i Elmedin Konaković  zaključili su kako je rezultat takvog rada bilo otvaranje pristupnih pregovora s EU.

“Samo takvo vođenje politike je put ka osnaživanju BiH, pa samim tim i entiteta. Svaki pokušaj slabljenja BiH, toga moraju biti svi svjesni, slabljenje je i entiteta. Vjerujemo da će u konačnici prevladati politička mudrost i da će odgovorna i realna politika zamijeniti politiku avanturizma i ucjena”, poručeno je na sastanku lidera “Trojke”, saopšteno je iz Naše stranke.