Magazin

NEVJEROVATNI SNIMCI Divlji leopard terorisao elitni kvart Islamabada, povrijedio petero ljudi

Velika mačka je trčala prepunim ulicama elitnog kvarta, napadala prolaznike i krila se na gradilištu.

FOTO: TWITTER/ANIQANISAR/THESAADKAISER
FOTO: TWITTER/ANIQANISAR/THESAADKAISER

Nevjerovatni videosnimci kruže društvenim mrežama, pobjesnjeli leopard terorisao je 16. februara građane Islamabada u Pakistanu više od šest sati, ranivši petoro ljudi prema nekim izvještajima.

Velika mačka je trčala prepunim ulicama elitnog kvarta, napadala prolaznike i krila se na gradilištu. Pojavilo se mnoštvo snimaka drame i opšteg haosa, a na jednom se vidi kako skače na ženu koja je pokušala da pobjegne. U početku je objavljena informacija da je jedna osoba stradala, ali to nije potvrđeno.

Zvijjer je konačno uhvaćena tek u večernjim časovima i odvedena u obližnji zoološki vrt. Službenici Uprave za divlje životinje Islamabada uspjeli su da leoparda pogode strelicom za uspavljivanje, nakon čega je snimljeno kako ga iznose na nosilima.

U medijima se prvobitno pojavila informacija da je u pitanju odbjegli kućni ljubamac, a imajući u vidu da u tom dijelu grada žive mnogi moćnici, odmah su počele spekulacije kome bi mogao da pripada. Inače, držanje leoparda u kući je zabranjeno u Pakistanu.

Juče je došlo do preokreta u istrazi incidenta, kada su nadležni objavili da je ipak u pitanju divlji leopard koji je navodno zalutao u grad i osjetio se ugroženim. Velika mačka bi u skladu sa tim trebalo da bude prebačena u divljinu i oslobođena.

Na jednom videosnimku se čak vidi kako se mladi mužjak provlači između automobila prije nego što je oborio čovjeka i preskočio baštensku ogradu.

Stvorenje, staro između dvije i tri godine, sada je u društvu mrkog medveda, tigra i nekoliko majmuna koje su spasile vlasti za divlje životinje poslednjih mjeseci.

Prihvati notifikacije