Svijet

Netanyahu: Ko povrijedi nas i mi ćemo njega

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kaže da je Izrael spreman za direktan napad Irana i da će odgovoriti istom mjerom.

FOTO: EPA-EFE/ABIR SULTAN
FOTO: EPA-EFE/ABIR SULTAN

“Građani Izraela, posljednjih godina, a još više posljednjih sedmica, Izrael se pripremao za mogućnost direktnog napada Irana. Naši odbrambeni sistemi su raspoređeni i spremni smo za svaki scenarij, kako u odbrani tako i u napadu. Država Izrael je jaka”, istakao je Netanyahu.

Istakao je da cijeni što su Sjedinjene Američke Države (SAD) stale na stanu Izraela, ali i podršku Velike Britanije, Francuske i drugih zemalja.

“Ustanovio sam jasan princip – ko nas povrijedi i mi ćemo njega. Mi ćemo se braniti od svake prijetnje i to ćemo učiniti smireno i odlučno. Znam da ste i vi, građani Izraela, mirni. Pozivam vas da slušate direktive Komande. Zajedno stojimo i uz Božiju pomoć, zajedno ćemo pobijediti sve naše neprijatelje”, kaže Netanyahu.

Podsjetimo, Iran je lansiranjem desetina dronova pokrenuo napad na Izrael, a procjenjuje se da će im biti potrebno nekoliko sati da pređu udaljenost i stignu do meta.