Sarajevo

Nestanak struje nije poremetio rad aerodroma u Sarajevu, realizovani svi planirani letovi

Nestanak struje u BiH izazvao je kolaps, ali se aerodom Sarajevo izborio sa izazovom...

FOTO: MEĐUNARODNI AERODROM SARAJEVO
FOTO: MEĐUNARODNI AERODROM SARAJEVO

Uslijed nestanka električne energije na području BiH i regiona, Međunarodni aerodrom Sarajevo uspješno je održao kontinuitet u poslovanju, unatoč izazovima koje je uzrokovala ta situacija.

Kako navode u saopćenju za javnost, nestanak struje nije poremetio rad Aerodroma, te su zahvaljujući efikasnom upravljanju kriznim situacijama, sve planirane aviooperacije realizovane prema redu letenja. Kako bi osigurao kontinuiranu funkcionalnost, Aerodrom je preusmjerio prioritetne potrošače na alternativne izvore električne energije. Ovaj incident naglašava važnost pripremljenosti i koordinacije u kriznim situacijama, a Međunarodni aerodrom Sarajevo potvrđuje sposobnost da se nosi sa izazovima i da osigura neometan rad unatoč vanrednim okolnostima.

Također, moramo istaći i maksimalne uložene napore svih pratećih službi (Granična policija BiH, UIO-Carinska ispostava aerodrom, BHANSA – kontrola letenja, Hitna pomoć i Profesionalna vatrogasna brigada – Aerodrom), saopćio je Međunarodni aerodrom Sarajevo.