Svijet

Neobičan intervju: Otkriveno zašto je Biden suprugu prosio čak pet puta

Američki predsjednik Joe Biden se pojavio na malim ekranima sa suprugom Jill u predprazničnom intervjuu, a “prvi bračni par" Sjedinjenih Američkih Država s javnosti je podijelio manje poznate detalje iz svojih života.

FOTO: MICHAEL REYNOLDS / POOL / EPA
FOTO: MICHAEL REYNOLDS / POOL / EPA

Gostujući u jednom od najpopularnijih američkih zabavnih emisija ‘Drew Barrymore talk show’, Bideni su govorili o tome zašto je Jill čekala da je sadašnji suprug zaprosi čak pet puta prije nego što je kazala sudbonosno ‘da’, a otkrili su i detalje o tradiciji razmjene božićnih poklona.

“Da li je tačno da ste je prosili pet puta i šta je to presudilo da je osvojite?”, pitala je Barrymore.

Biden je odgovorio kako je znao da je Jill “ona prava” kad ju je vidio prvi put. Kazao je kako vjeruje u ljubav na prvi pogled.

“Zaljubio sam se tek dvaput u svom životu. Oba puta sam to znao već prvog trenutka”, kazao je Biden.

Inače, prije nego što je upoznao sadašnju suprugu, Biden je već bio u braku. Njegova supruga Neilia je stradala u saobraćajnoj nesreći zajedno s jednogodišnjom kćerkom, samo par sedmica nakon što je tada mladi političar izabran na senatorsku poziciju.

Iz prvog braka ima sinove Huntera i Beaua, koji je kasnije preminuo nakon borbe s tumorom mozga.

Biden je kazao kako su ga upravo sinovi ohrabrili da stupi u brak sa sadašnjom suprugom.

“Moji sinovi, naši sinovi, tad su bili mali, i došli su mi s riječima: ‘Tata’, a onda se Hunt okrenuo i kazao Beauu ‘ti mu kaži’, a ovaj mu je odgovorio ‘kaži mu ti’. Nakon toga mi je Beau rekao: ‘Tata, mi smo razgovarali. Mislimo da trebaš oženiti Jill’”, prisjetio se Biden.

Prva dama se nadovezala kazavši kako je htjela da bude sigurna kako će taj brak uspjeti, uzimajući u obzir veliki gubitak koji su proživjeli.

“Jer izgubili su majku i sestru. I znala sam da moramo biti sigurni da će uspjeti, jer izgubili su jako mnogo”, objasnila je.

A onda su podijelili i detalje o tradiciji darivanja unutar svoje porodice.

“Jedna od stvari koju mi Joe daruje svake godine je pjesma”, otkrila je Jill, a na reakciju oduševljene Barrymore dodala je: “Znala sam da će vam se to svidjeti”.

Kako je kazala Jill, postoji jedna knjiga koju joj je darovao suprug, a svake godine u nju napiše jednu pjesmu.

Prihvati notifikacije