Nedim Sladić nije optimističan ni za juni: "Na dobro sve okrenulo"

Maj se konačno završava, već sutra smo u junu koji svi isčekujemo s radošću da će doći sunčani dani bez padavina, no izgleda da ćemo još pričekati.

FOTO: FACEBOOK / NEDIM SLADIĆ
FOTO: FACEBOOK / NEDIM SLADIĆ

Nedim Sladić, mladi metereolog nije baš optimističan kad je riječ o vremenskim prilikama u BiH.

“Nažalost, stabilizacije vremena i dalje nema, a modeli u mnogim primjerima nisu precijenili padavine. Ni juni mi sa ovog stajališta i postavke globalne cirkulacije ne ulijeva neku nadu. Na dobro sve okrenulo”, napisao je bh. meteorolog.

Federalni hidrometereološki zavod za prvi juni najavljuje  u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini sunčanije prije podne. Širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

Nažalost, stabilizacije vremena i dalje nema, a modeli u mnogim primjerima nisu precijenili padavine. Ni juni mi sa ovog stajališta i postavke globalne cirkulacije ne ulijeva neku nadu. Na dobro sve okrenulo.

Posted by Nedim Sladić on Tuesday, May 30, 2023

Prihvati notifikacije