Region

Nedaleko od granice s BiH: Prosvjednici i dalje blokiraju cestu u Slavoniji i najavljuju nove punktove

Nezadovoljni hrvatski svinjogojci i dalje blokiraju državnu cestu D55 nedaleko od graničnog prijelaza Županja-Orašje, a najavljuju i nove prosvjedne punktove ističući kako ne misle odustati od zahtjeva.

FOTO: N1
FOTO: N1

Duško Pavlik, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, koji je uz Stožer za obranu hrvatskog sela organizator prosvjeda koji traju već 11 dana, kaže kako je održavanje svinjokolja i omogućavanje prometa zdravim svinjama i dalje najveći prioritet.

“Želimo da nam se dopusti klanje zdravih svinja. Mi nismo nezadovoljni sastankom s ministricom poljoprivrede. Od 11 spornih tačaka, devet je usvojeno, a što se tiče svinjokolja i famoznog 15. decembra kada bi navodno bile dozvoljene mi pristajemo i na to, ali dajte nam napismeno da ćemo tada sigurno moći klati naše svinje”, kazao je Pavlik.

Mjeru Vlade RH kojom se daje 600 eura za kupnju svinjskih polovica ocijenio je ‘kupovinom ljudi’ i to polovicama “sumnjive kvalitete koje će se kupovati iz Danske, Poljske ili Nizozemske”.

Najavio je i otvaranje novih prosvjednih punktova u Lipovcu, Donjem Miholjcu i Novoj Gradiški.

Prihvati notifikacije