Sarajevo

Ne propustite Bike Fest na Koševu

Općina Centar Sarajevo u subotu 24. septembra 2022. godine, organizuje šesti po redu Bike Fest, na platou i parkingu ispred stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu, gdje će biti sadržaja za sve one kojima je biciklizam u srcu.

FOTO: OPĆINA CENTAR
FOTO: OPĆINA CENTAR

Ciljevi projekta koji realizuje Centar za sport i rekreaciju čiji je osnivač Općina Centar su, pored socijalnog efekta, druženje kroz takmičenja u biciklističkim disciplinama, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim aspektima s obzirom na saobraćajnosigurnosne mjere, kao i omasovljenje biciklizma, te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

Okupljanje će se održati u 11:30 sati. Planiran je višesatni program uz poligon za vožnju i prigodne nagrade. Učešće u trci je besplatno, a pravo učešća imaju učenici svih uzrasta, koji pohađaju osnovne škole na području općine Centar. Posebna prijava djece nije potrebna. Dovoljno je da osnovci dođu u zakazani termin.

Ove godine Bike Fest će se realizovati u malo drugačijem aranžmanu, zajedno sa partnerima, te se očekuje veći spektakl nego što je bio do sada. Pozivamo sve zainteresirane građane da budu dio dobre zabave i da učestvuju u ovoj sportskoj manifestaciji i druženju.

Prihvati notifikacije